Roja kufitare ukrainase ka ndaluar mbi 13 000 banorë të largohen nga vendi që nga fillimi i pushtimit rus vitin e kaluar.

 

 

“Në total, më shumë se 9 100 banorë janë ndaluar në kufirin e gjelbër që nga 24 shkurti”, tha dje në mbrëmje zëdhënësi i agjencisë kufitare, Andriy Demchenko.

 

 

Shumica e qytetarëve ukrainas u kapën në kufirin me Rumaninë dhe Moldavinë.

 

 

Gjithashtu, 3900 persona të tjerë u ndaluan të kalojnë kufirin në vendkalimet zyrtare me dokumente të falsifikuara. Shumica prej tyre donin të largoheshin drejt Hungarisë ose Polonisë.

 

 

Si pjesë e mobilizimit të përgjithshëm në fillim të luftës, ukrainasve nga mosha 18 deri në 60 vjeç, të cilët i nënshtroheshin shërbimit ushtarak, iu ndalua të largoheshin nga vendi, me disa përjashtime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *