Ndihmat e para per mijëra civile te bllokuar ne zonat e luftimeve kane mbërritur ne Siri. Ne këto karvanë transportohen ushqime dhe ndihma mjekësore per njerëzit ne rrezik. OKB konfirmoi se ngarkesat e para nisen te shpërndahen per 100 mije banore qe vuajnë nga uria. Qeveria siriane miratoi kalimin e ndihmave ne shtate zona, qe ishte edhe nje nga pikat e diskutimeve gjate bisedimeve te Munihut ku u vendos qe armëpushimi ne Siri te niste brenda nje jave. Megjithatë, nuk ka asnje shenje te zbatimit te tij. Por pavarësisht drites jeshile nga qeveria, Kombet e Bashkuara kërkojnë me shume akses, pasi miliona njerez kane nevoje per ndihma ne 15 zona te vendit. 250 mije njerez kane gjetur vdekjen gjate konfliktit pese vjeçar, ndërsa bisedimet e paqes do te rifillojne ne Gjeneve ne 25 shkurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *