Dalin përgjigjet e provimit të Gjuhës shqipe dhe Letërsisë, një tezë e cila shkaktoi irritimin e shumë maturantëve, të cilët kanë protestuar tri ditë radhazi para Ministrisë së Arsimit.

Maturantët u shprehën që në fillim se provimi nuk ishte i bazuar në programet shkollore dhe se shumë pyetje të formulara ishin abstrakte.

Për këtë çështje reagoi edhe vetë ministrja e Arsimit, Besa Shahini, e cila i siguroi maturantët nuk do të penalizohen.

Më poshtë janë publikuar përgjigjet e sakta të 60 pyetjeve:

http://qsha.gov.al/infos/matura_2020/testi_gjuhe_shqipe.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *