Punimet per sistemim-asfaltimin e aksit nacional rrugor Ura e Çereneçit-Librazhd, te nisura ne vitin 2012 dhe te pezulluara prej 1 viti, kane rifilluar gjate këtyre diteve. Por, ky fakt ka ngritur ne protesta banoret e fshatit Çereneç, te cilët nuk kane lejuar vijimin e punimeve. Shkak i protestave te banoreve është bere devijimi i projektit pikërisht ne kete fshat, ku sipas firmës do ndërtohet nje segment rrugor lidhës me rrugën kryesore. Ndërtimi i këtij segmenti, sipas banoreve, dëmton jo vetëm pronat, por edhe shtëpitë, pasi kalon fare pranë tyre. Nga ana tjetër, banoret shprehen se nuk janë dëmshpërblyer edhe per punimet e para te nisura qe nga viti 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *