Me sloganet “Maska është enigmë dhe marrëzi”, “Liria mbi frikën” apo “Nuk mund të marr frymë”, qindra protestues marshuan në rrugët e Londrës, një ditë pasi kabineti i Mbretërisë së Bashkuar zgjeroi udhëzimet për mbajtjen e detyrueshme të maskës.

Kryeministri Boris Johnson ka bërë të ditur se do të rikthehen bllokimet lokale për të ndaluar përhapjen e virusit dhe kufizimet do të qëndrojnë në fuqi të paktën edhe dy javë të tjera. Por në vend po zhvillohet një debat i ashpër nëse ekziston një bazë shkencore për shumë politika anti-koronavirus.

Mes skepticizmit në rritje në të gjithë botën mbi efikasitetin e masave të ndërmarra për menaxhimin e pandemisë, marshi kundër maskës u përqëndrua edhe pranë godinave të televizionit shtetëror BBC.

Protestuesit thonë se zëri i ekspertëve që mendojnë ndryshe ndaj masave të ndërmarra, është heshtur. Sipas tyre, mbajtja e maskës nuk është provuar të jetë efektive nga ana mjekësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *