Subscribe

Dosja e Rinasit është futur në një rreth vicioz. Prokuroria dhe Gjykata prej 30 qershorit kur ndodhi edhe grabitja e rreth 1 milion euro nga persona ende te paidentifikuar ne pistën e aeroportit te Rinasit, nuk po gjejnë rrugët procedurale per te përcaktuar organin kompetent per dhënien e masës së sigurimit. Në Gjykatën e Krimeve të Rënda u zhvillua ketë te premte masat e sigurisë për 5 punonjësit e Rinasit, te akuzuar per shpërdorim detyrës. I pari që doli para trupit gjykues ishte Arben Karafili, të cilin gjykata e la në burg, së basku me 3 personat e tjerë Bledar Blloshi, Fadil Jonuzaj dhe Kujtim Picari. I vetmi që u la me arrest shtëpie ishte kryetari i degës teknike të aeroportit, Vangjel Nikolla, c’ka solli edhe reagimin e forte te avokatit te tij Vladimir Meci. Për të gjitha ecejaket që ka bërë kjo dosje dhe gabimet e drejtësisë pritet që çështja ti delegohet për hetim Gjykatës së Krujës, pasi organi i akuzës së Krimeve të Rënda nuk ka gjetur element të veprës pelene që implikojnë të arrestuarit të jenë pjesë një organizate kriminale ose të kenë krijuar grup të strukturuar kriminal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.