Subscribe

Qindra shqiptareve qe punojnë ne Maqedoni apo sipërmarrës maqedonas qe kane hapur biznese ne Shqipëri, nuk do t’u digjen vitet e punës ne vendet përkatëse. Te dy shtetet kane rene dakord per njohjen e pensioneve. Ministri i Mirëqenies Sociale, Blendi Klosi, dhe homologu i tij, Dime Spasov, deklaruan se kjo marrëveshje, do t’i hape rruge zhvillimit te tregut te punës dhe shkëmbimeve mes dy vendeve. Ne Maqedoni rezultojnë te punësuar rreth 1500 shqiptare nga Shqipëria, pa llogaritur ata qe shkojnë per pune sezonale. Ndërsa ne Shqipëri janë vendosur kryesisht biznesmenë me sipërmarrjet e tyre. Nje tjetër marrëveshje qe u arrit me Maqedoni është ne fushën e arsimit profesional. Studentet dhe nxënësit shqiptare nga Maqedonia, tashme kane mundësi te ndjekin arsimin profesional ne vendin tone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *