Ne oren 24:00, Maqedonia e Veriut do te hape kufirin per levizjen e zakonshme te udhetareve nepermjet te gjitha pikave kufitare te juglindjes se vendit.

Burime te siguruara bejne te ditur se diten e sotme, nga ana e drejtorise qendrore te doganave maqedonase ka pasur nje takim me homologet shqipetare ne piken kufitare te Qafe Thanes.

Ne kete takim eshte diskutuar rreth funksionimit te sistemit doganor dhe masat e marra nga te dyja palet.

E njejta gje mesohet te kete ndodhur diten e sotme edhe me dy policite kufitare.

Ndersa ajo cfare eshte me e rendesishme thane burimet, levizja e lire e shtetasve do te kryhet pa masat shternguese te COVID-19, madje nuk do te kete as matje te temperaturave per udhetaret.

Nga ana tjeter, personeli ne te dy anet e kufirit eshte pergatitur me te gjitha masat e duhura mbrojtese.

Gjithnje sipas te njejtave burimeve  parashikohet fluks ne diten e pare te rihapjes ndaj dhe per te shmangur radhet do te punohet me kapacitet maksimal te sporteleve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *