Subscribe

Ministrja  Manastirliu me kryetarin e Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj kanë zhvilluar një takim me drejtues të njësive administrative të bashkisë më të madhe në vend ne kuader te fushates sensibilizuese per vaksinimin e qytetareve kunder Covid 19.

Nisur nga të dhënat e vaksinimit në Tiranë, Manastirliu u ka kërkuar drejtuesve vendorë angazhimin e tyre në mënyrë që të forcohet zinxhiri i solidaritetit dhe të intensifikohet fushata “derë më derë” ndaj qytetarëve.

“E vetmja armë që ne kemi që të ulim transmetueshëmrinë e virusit dhe që të këpusim zinxhirin e infeksionit është të rrisim dhe të forcojmë zinxhirin tonë të solidaritetit. Dhe zinxhiri ynë i solidaritetit duhet të bëhet më i fortë se kurrë, tani, për të mbrojtur jetën dhe shëndetitn e qytetarëve tanë, ndaj unë besoj fort në angazhimin e Bashkisë Tiranë, në prioritetin që kryetari i Bashkisë do t’i japë këtij aksioni, për të vajtur derë më derë, për të komunikuar me çdo qytetar dhe sidomos me të rinjtë”, nënvizoi Manastirliu.

Teksa bëri me dije se në Tiranë janë 80 pika vaksinimi ndaj COVID19, Manastirliu ka vënë theksin tek puna e strukturave vendore për të rritur mbluesën vaksinale tek të rinjtë përpara fillimit të sezonit të ri akademik.

“Nuk ka nevojë të kesh asnjë prenotim dhe rezervim për t’u vaksinuar. Mjafton karta e identitetit. Një proces fare i lehtë në qendër, në stadium, në qendrat shëndetësore. Janë 80 pika vaksinimi në Tiranë. Janë në qendrat shëndetësore, ambulancat dhe dy pikat kryesore, ku aksesi është shumë i shpejtë. Një kartë identiteti, prezenca fizike, 5 minuta, shpëton jetën. Por kjo kërkon angazhim. Nëse ne sot bëjmë dhe një vaksinë më shumë, jemi më mirë se dje. Nëse nesër bëjmë dhe një vaksinë më shumë, jemi më mirë se sot.Deri më sot kemi arritur të kemi në vendin tonë, mbi 2 milion e 262 mijë doza vaksine, ndërkohë që kemi siguruar nëpërmjet kontratave që kemi lidhur dhe po lidhim, që deri vitin tjetër të kemi rreth 5 milion doza vaksine të mbërritura, për të garantuar që jo vetëm popullata target +18 vjeç, por edhe për skenarë të tjerë në raport me rekomandimet që do të japë Komiteti i Ekspertëve për dozat e treta, pra dozën buster apo edhe për uljen e fashës së grupmoshës në momentin që ato do të japin, ne jemi të gatshëm, nënvizoi Manastirliu.

 

Kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj, u shpreh se do të bëhet një plan për mobilizimin e njësive vendore në Tiranë dhe çdo fshat të saj për vaksinimin kapilar antiCOVID.

 

“Një plan mobilizimi masiv për vaksinimin deri në nivel kapilar, nivel kapilar quaj shkallën e fundit të çdo pallati dhe fshatin më të humbur të Tiranës. Është e rëndësishme sidomos Tirana sepse shumica e popullsisë është këtu, kemi kaluar mbi 1 milion, është e rëndësishme Tirana sepse insituticionet janë këtu, universitetet janë këtu.Çdokush duhet të kuptojë që ky është një moment shumë i rëndësishëm. Ne duhet të fillojmë të komunikojmë dhe ta trajtojmë këtë si një fushatë të madhe emancipimi. Ne të gjithë bëjmë siguracionin e makinës, ndërsa për shëndetin jo! Siguracioni për të dalë secili prej nesh në rrugë është vaksina”, tha Veliaj.

 

Veliaj tha se teksa Tirana vitin tjetër do jetë “Kryeqyteti Europian i Rinisë”, duhet që e gjithë popullsia të jetë e vaksinuar.

 

“Gjithmonë e më shumë aktivitete do kushtëzohen me vaksinën. Vitin që vjen, kur Tirana do jetë “Kryeqyteti Europian i Rinisë” do e kemi taksative nga Brukseli bërjen e vaksinës. Në çdo aktivitet do kërkohet vaksina. Do bëhet e pamundur të shkosh në aktivitete, sidomos këto që kanë edhe vulë ndërkombëtare, nëse nuk ke bërë vaksinën. Do kemi një kontroll të dyfishtë edhe nga autoritetet vendore edhe nga ato ndërkombëtare”, nënvizoi Veliaj.

 

Prej fillimit të vaksinimit janë kryer në total 1,822,603 doza të vaksinës ndaj COVID19, 849,571 qytetarë i kanë kryer të dy dozat e vaksinës antiCOVID.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *