Tiranë, 10 Tetor- Nëpërmejt një postimi në Facebook, Ministrja Ogerta Manastirliu, ka bërë me dije lajmin e mirë për mbërritjen së shpejti të vaksinës për mbrojtjen e vajzave nga kanceri i qafës së mitrës.

“Në përgatitjet e fundit të Kalendarit kombëtar të vaksinimit, i shtohet dhe vaksina kundër HPV (Human Papilloma Virusit) për vajzat, për t’i mbrojtur nga kanceri i qafës së mitrës.”– shkruajti Manastirliu.

 

Në kuadër të Programit të parandalimit të Kancerit të Qafës së mitrës, Ministrja e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu së bashku, Drejtoren e ISHP Eugena Tomini dhe shefen e departamentit të sëmundjeve infektive Silva Bino kanë dhënë lajmin e mirë për futjen së shpejti në kalendarin e vaksinimit të vaksinës HPV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *