Disa fotografi tregojnë sesi Maldivet e kanë humbur bukurinë e tyre. Shishe plastike dhe mbeturina të tjera i sheh të grumbulluara në plazhe që deri dje konsideroheshin si parajsa mbi tokë.

Imazhet pasojnë gjetjet e studiuesve se ujërat e ishullit kanë nivelin më të lartë të ndotjes mikroplastike në botë.

Vitet e fundit janë bërë shumë thirrje për të kufizuar sasinë e plastikës që hidhet në oqeane.

Midis tetë dhe 14 milionë ton plastikë vlerësohet të hyjnë në oqeane çdo vit.

Mbetjet plastike ato prodhojnë kimikate të dëmshme dhe gjithashtu të gëlltiten nga ata që jetojnë në det.

Studimet kanë gjetur gjithashtu mikroplastikë të pranishme edhe në ujë të pijshëm.

Fotografitë nga Maldivet tregojnë gunga të mëdha plastike dhe mbeturina të tjera, shumica e të cilave ka të ngjarë të përfundojnë në oqean, të grumbulluara në plazhet e bardha.

Fotografitë janë në kontrast me parajsën e ishullit, të imagjinuar shpesh nga pushuesit. Është krejt e kundërta nga ajo çfarë reklamohet në postimet në rrjetet sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *