Presidenti i Francës Emmanuel Macron ka bërë thirrje për testimin e ilaceve anti-malariale për të trajtuar COVID-19.

Në një intervistë për mediat franceze, Macron u shpreh se propozimi iprofesorit nga Marseja Didier Raoult është autorizuar nga autoritetet kompetente dhe se tani duhet të testohet për të treguar efektivitetin.

EMMANUEL MACRON

PRESIDENT I FRANCES

“Detyra ime është të siguroj që të gjitha qasjet terapeutike që ndiqen sot, t’i nënshtrohen provave të rrepta klinike, dhe sa më shpejt që të jetë e mundur në mënyrë që të gjendet një vaksinë. E gjitha kjo nuk është çështje besimi, por çështje shkencore”.

Në Francë rezultojnë 165 mijë persona të infektuar nga të cilët rreth 18 mijë kanë gjetur vdekjen deri më tani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *