Subscribe

Në qendrën e krahinës së Lunxhërisë është zhvilluar festivali i Divanit Lunxhiot.

 

11 grupe e orkestra nga Shqipëria, Greqia, Kosova, si dhe këngëtarë të njohur të muzikës popullore, kanë  performuar gjatë mbrëmjes së të shtunës në këtë festival.

 

Sipas organizatorit, Koço Vasili, prurjet muzikore dhe risitë kanë qenë të shumta

 

Në këtë festival është rikthyer në vëmendje edhe polifonia me qëllimin e promovimin e ruajtjen e kësaj trashëgimie unikale.

 

Gjatë festivalit janë ekspozuar edhe prodhime artizanale të krahinës, gatime të njohura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *