Subscribe

Një ditë pasi parlamenti miratoi në seancën e fundit dy kontrata koncesionare me vlerë qindra milionë euro, lideri i opozitës paralajmëroi anulimin e tyre.

Lulzim Basha tha se goditja e grabitjes së pasurisë kombëtare është një emergjencë kombëtare.

 

LULZIM BASHA

KRYETAR I PD

 

Për mua dhe PD, largimi i grushtit te hajduteve është emergjence kombëtare. Qe ditën e pare te qeverisjes, ne do te ndërmarrim një operacion te gjere, te papare ndonjëherë, me shtrirje nga Shqipëria ne vende te tjera pe zbulimin dhe ndëshkimin e te gjitha vjedhjeve qe jane bere. Do te përfshijë nje kuader ligjor per ndeshkimin e korrupsionit dhe posacerisht ne fsuehen e prokuromeve publike. Hetimi i korrupsionit ne nivele te larta etj. Kontratat e koncesionet e kontatrta abuzive. Do hetohen te gjithe pa asnje perjashtim.

 

Basha premtoi edhe hetimin e pasurive të kryeministrit rama.

 

Cdo kompani privat apo publik qe eshte perfshire ne hartimin dhe miratimin e ketyre kontratave ng juristet me te thjeshte deroi te kryeministri do iu hetohen te ardhurat. Hetimi yne do te per1endroreht tek origjina e parave dhe destinacionin e parave temarra nga buxheti. Do te hetojme pasurine e gjithe atyre qe u perfshine ne keto koncesione kriminale. Edhe pasurine e ish zyraterve dhe ish ministrave etj.

 

Opozita po përgatit ndërkohë disa projektligje që sipas Bashës, do të ndalojnë hyrjen e parave të krimit dhe korrupsionit në ekonomi.

 

 

Po bëjmë logj që tani, për të ndaluar paratë e krimit në konomi, që nga parëë e ytrafiqeve deri te ato të kourrupsioni. Përgjegjësi civile për zyrtarët që i kanë shkaktuar dëme shtetit.130 milionët e beketit do ti paguajë edi rama dhe jo qytetarët. Së treti paketë për politikanët dhe punonjësit publikë, nuk mund të blejnë asgjë pa deklaruar të ardhurat. Fundi i pandëshkueshmërisë së krimit dhe korrupsionit në nivele të larta është filimi i ndryshimit te vërtetë.

 

 

Basha tha se rama bëri gjithcka që të vononte ngritjen e strukturës së posacme antikorrupsion dhe gjykatave të rëndësishme, për të vijuar pa pengesë grabitjen e pasurive kombëtare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *