Endrit Shabani nga “Nisma Thurrje” ka komentuar përplasjet e dhunshme mes demokratëve në selinë blu.

 

Vetëm komunistët si Mao Tse-tung dhe bolsheviket si Stalini, shkruan Shabani, kërkonin ta merrnin pushtetin me dhunë.

 

“Komunistet si Mao Tse-tung dhe bolsheviket si Stalini kerkonin ta merrnin pushtetin me dhune, duke besuar se ‘pushteti buron nga tyta e pushkes’. Ndersa Hannah Arendt kuptoi se ne te vertete, dhuna dhe pushteti jane ne opozite me njera tjetren.  Ajo arriti te kuptoj se ne fakt, ai qe ka force nuk ka nevoje per dhune, dhe ai qe ka nevoje per dhune, nuk ka me force.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *