Një ditë pas Forumit Ballkanik kundër Antisemitizmit, sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo ka shprehur vlerësimin për pjesëmarrjen e tij.

Sipas tij, kjo është mundësi e rëndësishme për të nderuar trashëgiminë e Shqipërisë.

“Krenar që mora pjesë virtualisht në Forumin e Ballkanit 2020 Kundër Anti-Semitizmit në Shqipëri. Një mundësi e rëndësishme për të nderuar trashëgiminë e Shqipërisë të lirisë dhe harmonisë fetare dhe përpjekjeve të rajonit të Ballkanit për të luftuar antisemitizmin. Të gjithë kemi pjesë në këtë përgjegjësi”

Këtë mesazh e ka shpërndarë në tëitter edhe ambasadorja e SHBA-ve në Tiranë, Yuri Kim.

Kryediplomatja shkruan se Shqipëria është një mik i madh i SHBA-së, pasi i erdhën në mbrojtje atyre ishin në nevojë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

“Sikundër Pompeo tha, Shqipëria është një mik i madh i Shteteve të Bashkuara dhe një shembull i fuqishëm për pjesën tjetër të botës për BESËN. Kur kishte më shumë rëndësi, populli shqiptar mbajti nderin e tij dhe mbrojti ata që ishin në nevojë”, shkruan Kim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *