Reforma ne drejtësi ka çuar serish ambasadorin amerikan Donlad Lu ne zyrën e kreut te Lëvizjes Socialiste per Integrim dhe njëkohësisht te Kuvendit te Shqipërisë Ilir Meta. Burimet bëjnë te ditur se Lu dhe Meta klane folur mbi situatën e krijuar pas refuzimit te opozitës per te kaluar reformën e po ashtu per vendosmërinë e mazhorances per ta kaluar draftin ne parlament. Edhe pse Lëvizja Socialiste per Integrim ka dhëne votat ne Komisionin e posaçëm per te kaluar variantin e socialisteve, Meta është shprehur gjate nje konference per shtyp se partia e tij do te votoje një reforme te tille nëse ka konsensus politik. Ambasadori Lu shoqërohej ne këtë takim dhe nga dy eksperte te OPDAT qe kane punuar me draftin. Opozita kërkon qe ne institucionet qe përzgjedhin organet e reja te sistemit te drejtësisë, te ketë te drejtën e dy vendeve, kusht ky qe nuk pranohet nga socialistet. Ne këtë pike, ndërkombëtaret bene thirrje qe drafti te votohet ne këtë mënyre, pavarësisht konsensusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *