Ndërsa po numërohen kutitë e fundit në 12 qarqe në nivel kombëtar, Vizion Plus ofron shërbimin për të përllogaritur mandatet në kohë reale, bazuar në votat që partitë kanë marrë.

 

Ky kalkulator është zhvilluar mbi formulën “Ad hont”, që përcaktohet në kodin zgjedhor si përllogaritës i mandateve për deputet.

 

Sikurse parashikohet në kod, pragu elektoral për përllogaritjen është 3%. Kjo “makinë llogaritëse” të mundëson që të vendosësh votat e 18 partive parlamentare të cilat garojnë në këto zgjedhje.

 

Në kalkulatorin e zhvilluar nga zyra e web, pjesë e Departamentit të Informacionit në Vizion Plus, ofrohet si shërbim dhe përllogaritja e diferencës së votave që një partie i duhet për të marrë mandatin e radhës.

 

Sqarim: Që përllogaritja të jetë e saktë duhet të vendosen te gjitha votat e partive ne garë.

 

Kliko këtu për të shkuar te KALKULATORI:

 

https://www.vizionplus.tv/calculator1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *