Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj deklaroi se modernizimi i policisë së shtetit është drejtimi kryesor që do të mundësojë realizimin e objektivave per rritjen e sigurise publike.

 

Në fjalën e mbajtur në eventin për tabletat e Policisë Rrugore, Lleshaj tha se modernizimi do të fillojë nga punonjësit e më pas do të vijojë në struktura dhe infrastrukturë.

 

Sipas Lleshajt, duke nisur nga sot policia do të ketë mundësi të përdorë një numër të konsiderueshëm tabletash të cilat do të shërbejnë për të regjistruar elektronikisht masat administrative.

 

“Modernizimi i Policisë së Shtetit është drejtimi kryesor, i cili do të mundësojë realizimin e objektivave shumë të rëndësishme, që duhet të plotësohen në interes të rritjes së parametrave të sigurisë publike, si dhe të përmbushjes së objektivave të rëndësishme të anëtarësimit europian të vendit. Modernizimi do të përfshijë në radhë të parë njerëzit dhe pastaj strukturën, infrastrukturën, procedurat dhe padyshim mjetet, teknikën dhe teknologjinë. Sot futen në përdorim të Policisë një numër i konsiderueshëm tabletash, të cilat do të shërbejnë për të regjistruar elektronikisht masat administrative apo për të kryer verifikimin e automjeteve në kohë reale. Me këtë hap shënohet dhe fillimi i një faze të re në punën e Policisë Rrugore, e cila shënon shkëputjen përfundimtare, jo vetëm nga një periudhë e caktuar historike, por dhe nga një mentalitet tjetër. Masat e marra deri më tani për ndryshime për mënyrën e policimit në rrugë, heqja e postblloqeve dhe përqëndrimi tek patrullimi, dokumentimi objektiv i shkeljeve administrative, kontrollet e shtuara për sjelljen dhe performancën e punonjësve të Policisë Rrugore janë disa hapa fillestarë në kuadër të një programi të gjerë për transformimin e vetë Policisë Rrugore.”

 

 

Lleshaj tha se gjatë vitit 2019 do të gjejnë zbatim përfundimtar detyrat për të dërguar në rrugë postare të gjitha masat administrative në adresë të shkelësve të rregullave të qarkullimit rrugor.

 

Sipas Lleshajt kjo masë do të ngushtojë dukshëm hapësirat për abuzim apo korrupsion.

 

“Për këtë qëllim do të shërbejnë edhe ndërhyrjet e rëndësishme që do të bëhen në mënyrën se si do të lëshohen lejet e qarkullimit, të cilat do të plotësohen me adresën e saktë të mbajtësit të tyre, duke u dhënë kështu këtyre lejeve një element shumë të rëndësishëm, por edhe të munguar prej vitesh. Futja masive e teknologjisë në kontrollin dhe menaxhimin e qarkullimit rrugor do të jetë një tjetër drejtim i rëndësishëm zhvillimi.  Targat dixhitale, sistemet fikse dhe mobile të leximit të tyre, qendrat e monitorimit të akseve rrugore, sistemet e monitorimit me dron dhe sensorë të tjerë, përmirësimi i procedurave standarde operacionale, përmirësimet ligjore, trajnimi i stafeve të policisë dhe edukimi i publikut për një sjellje të përshtatshme në qarkullim do të jenë drejtime të tjera të rëndësishme për zhvillimin e Policisë Rrugore. Krijimi i mundësive të reja për rekrutime cilësore nga radhët e të rinjve dhe të rejave që kanë përfunduar me rezultate të larta studimet universitare është një masë tjetër me rëndësi, e cila hap rrugë për rritjen e nivelit profesional të strukturave të Policisë së Shtetit në tërësi, por edhe të Policisë Rrugore në veçanti. Të gjitha përpjekjet për modernizimin e Policisë Rrugore janë në shërbim të sigurisë së jetës, të sigurisë publike dhe luftës kundër kriminalitetit në vend.”

One thought on “Lleshaj: Nga 2019 gjobat rrugore me rrugë postare, ngushtojmë korrupsionin

  1. Po qe kur keni thene ju keshtu, pse nuk e hiqni policat e korruptuar te vebdosni kamera edhe drone apo perfitoni dhe ju nga keto prandaj

Leave a Reply

Your email address will not be published.