Zv.Kryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj është shprehur Tirana ka një rol të rëndësishëm në lidhje me çështjet e Kosovës dhe me zhvillimet që ndodhin atje sidomos kur bëhet fjalë për çështjet kombëtare.

 

Limaj në Real Story në Vizion Plus ka folur edhe në lidhje me platformën në lidhje me dialogun Kosovë-Serbi, duke theksuar se gjithçka është në përputhje të plotë me kushtetutën e Kosovës.

 

“Kemi hartuar një platforme mbi kushtetutën e Kosovës mbi planin Ahtisari të mbështetur me konsultimet me presidentin, kryetarin e parlamentit, me kryeministrin dhe eshte shpërndarë krerëve të opozitës. Platforma është tëresisht përmbajtje e kushtetutës se Kosovës. Askush ne Kosove nuk ka mandatin per te diskutuar per ceshtje qe jane ne shkelje te Kushtetutes se vendit. Eshte votuar nje dokument dhe duhet ti permbahem.”

 

Zv.kryeministri ndër të tjera nga Real Story është shprehur se aid he shumë qytetarë në Kosovë, mendojnë se procesi i Dialogu në Bruksel, ka dëmtuar dhe atë integrim që kishin serbët e Kosovës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *