Kreu i “Foltores”, Sali Berisha paraljmëroi një tjetër projektligj që sipas tij ka në thelb ndëshkimin e zyrtarëve të lartë të korruptuar. Berisha gjatë mbledhjes me deputetët e tij deklaroi se ligji i parashikimit do të jetë nisma e tij e radhës.

 

Sipas tij ky ligj është një amnisti për zyrtarët e lartë që zhbën efektin e heqjen së imunitetit para drejtësisë.

 

 

“Ligji tjetër, jashtëzakonisht i rëndësishëm që pret, është ligji i parashkrimit.

 

Parashkrimi është një amnisti për hajdutët dhe kjo nuk mund të ekzistojë për zyrtarët e lartë. Qytetarët e tjerë le të gëzojnë këtë të drejtë, por zyrtarët e lartë nuk duhet ta gëzojnë në asnjë mënyrë.

 

Sepse siç e shihni, heqja e imunitetit ka zero efekt, kur tjetri ka kontroll total mbi drejtësinë.

 

Ne duhet të marrim çdo masë që askush që e kryen korrupsion, të mos shpëtojë deri në ditën e fundit të jetës së tyre”, tha ai.

 

 

Gjatë fjalës së tij Berisha theksoi se të gjitha nismat e tij ligjore do të realizohen ndonëse akuzoi qeverinë se  në bashkëpunim me grupin e “Alibeajt” kanë refuzuar shqyrtimin e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *