Subscribe

Dy jave para fillimit te vitit te ri shkollor, kryeministri Edi Rama kërkon nga shkollat te jene gati për pritjen e nxënësve.

 

Gjate një takimi me mësues ne selinë e qeverise, Rama I kushtoi rëndësi procesit te shpërndarjes se teksteve qe këtë vit janë falas për arsimin fillor. Kryeministri u shpreh se asnjë nxënës nuk duhet te jete pa libra ditën e pare te shkollës.

 

Kryeministri tha se me reformën e teksteve janë hequr nga qarkullimi 600 tituj te dobët dhe me gabime.

 

Kryeministri pranoi rritjen e çmimeve ne tekstet e arsimit parauniversitar pasi është rritur cilësia.

 

Deri ne fund te mandatit qeverisës Rama premton se tekstet do te jene falas ne gjithë arsimin e detyruar.

 

Tekstet falas kane nisur shpërndarjen ne te gjitha shkollat 9-vjeçare, ndërsa për klasat me te larta librat shiten pranë pikave te caktuara nga çdo institucion arsimor.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *