Leximi është një ndër mënyrat për të pasur një jetëgjatësi dhe shumë qetësi në jetën tuaj. Rezulton që leximi i librave është më shumë se argëtim, shijimi i një ngjarjeje dhe mësimi i diçkaje të re.

 

Analizat e fundit shkencore rreth leximit kanë përcaktuar se leximi mund të ju ndihmojë të jetoni më gjatë dhe më shëndetshëm. Të lexuarit është një prej mënyrave më të mira për të reduktuar stresin dhe për t’u relaksuar.

 

Madje leximi ka dalë të jetë më efektiv në reduktimin e stresit sesa dëgjimi i muzikës, luajtja në video lojëra apo edhe dalja për ecje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *