Vjeshta dhe dimri janë shpesh dy nga stinët më sfiduese për ata me lëkurë të thatë dhe të ndjeshme, prej motit më të ftohtë.

 

Por ju mund ta mbani lëkurën tuaj të ndjeshme të shëndetshme, me shkëlqim dhe të hidratuar edhe ndërsa gjethet zverdhen dhe netët bëhen më të freskëta.

 

  1. Uji i nxehtë

Teksa afrohet vjeshta, është e rëndësishme të shkurtoni përdorimin e ujit të nxehtë, pasi ai mund të thajë lëkurën tuaj të ndjeshme. Limitoni larjen e fytyrës në dy herë në ditë dhe dushet në një herë në ditë. Nëse keni me të vërtetë lëkurë të thatë, është mirë të anashkaloni pastrimin në mëngjes. Dhe megjithëse është mirë të futesh në një dush të nxehtë me avull kur koha jashtë është e frikshme, përpiquni të kufizoni kohën e dushit në më pak se 10 minuta dhe të mbani ujin të ngrohtë, por jo shumë të nxehtë.

 

  1. Sapunët

Sapuni i rregullt mund të jetë i ashpër ndaj lëkurës së ndjeshme dhe të heqë nga lëkura vajrat e saj natyralë. Për shkak se lëkura e ndjeshme ka më shumë të ngjarë të jetë më e thatë në muajt e ftohtë, kufizoni përdorimin e sapunit në zonat që priren të djersiten më shumë, si sqetullat dhe vithet. Shikoni për sapunë të krijuar posaçërisht për të qenë të butë në lëkurë, ose pastrues pa shkumë. Këto ndihmojnë për të ruajtur hidratimin dhe nuk do të jenë shumë të ashpra në lëkurën tuaj.

 

  1. Pëlhura të ashpra

Megjithëse leshi ose fibra sintetike shtojnë ngrohtësi në ditët e ftohta të dimrit, këto materiale shpesh mund të irritojnë lëkurën e ndjeshme me strukturën e tyre të trashë dhe gërvishtëse. Në vend të kësaj, konsideroni veshjet prej mëndafshi ose pambuku që janë më të rehatshme. Edhe rrobat e buta mund të irritojnë lëkurën, nëse janë larë me një detergjent të ashpër. Provoni të përdorni një detergjent rrobash të krijuar posaçërisht për lëkurë të ndjeshme.

 

  1. Aromat

Kujdes duhet të bëni me locionet me aroma që zgjidhni për trupin tuaj. Rezistojini dëshirës për të larë trupin me aromë kanelle ose një locion me aromë të pemës së Krishtlindjes; këto aromë do të irritojnë lëkurën e ndjeshme dhe mund të bëjnë më shumë dëm sesa dobi. Në vend të kësaj, qëndroni te produktet pa aromë.

 

Me motin më të ftohtë shpesh vjen lëkura e irrituar, e thatë, e ndjeshme, por nuk duhet të jetë kështu! Sapo të dini se çfarë e shqetëson lëkurën tuaj të ndjeshme, mund të përgatiteni më mirë për muajt më të freskët dhe të siguroheni që lëkura juaj të mbetet e hidratuar, e shëndetshme dhe e lumtur, pa marrë parasysh se çfarë sjell sezoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.