Gjatë një fjalimi në Forumin Global të Diplomatëve të Rinj, ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov akuzoi sërish Perëndimin për ndarje të botës në baza raciste dhe neokolonializim me rregulla të imponuara nga SHBA. Lavrov tha se vendi i tij kishte mbështetur vazhdimisht diversitetin dhe të drejtën e popujve për të përcaktuar rrugën e tyre.

 

SERGEJ LAVROV

MINISTRI I JASHTËM RUS

 

Ne refuzojmë kategorikisht rendin e bazuar në rregulla neokoloniale të imponuar nga Perëndimi i udhëhequr nga SHBA. Ky rend parashikon një ndarje raciste të botës, në një grup të privilegjuar të vendeve, që apriori kanë të drejtën e çdo veprimi dhe pjesa tjetër e botës, e detyruar të ndjekë rregullat.

 

Lavrov u shpreh me tej se vendet perëndimore duan të zgjidhin problemet e tyre në kurriz të të tjerve.

 

SERGEJ LAVROV

MINISTRI I JASHTËM RUS

Ambiciet e vendeve individuale për të zgjidhur çështjet e tyre në kurriz të të tjerëve nuk kanë dhënë kurrë fryt. Këto politika shkatërruese janë të destinuara të dështojnë.

 

Sipas Lavrov, shtetet e fuqishme në Azi, Lindjen e Mesme, Amerikën Latine dhe Afrikë kanë ndjekur kohët e fundit një politikë të jashtme me orientim kombëtar dhe per kete arsye sipas tij kanë arritur rezultate mbresëlënëse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *