Prej 10 vitesh, ai grumbullon çdo send qe bart histori. Rezart Salla është personi që koleksionon objekte etnografike e monedha, të cilat në të shumtën e rasteve, i ka gjetur në vendin ku banon, në zonën e Dumresë. Në shtëpinë e tij gjen vepra që datojnë të hershme dhe deri para viteve ‘90. Me të veçanta janë zbulimet prej balte, apo edhe vegla të hershme që janë përdorur nga banorët. Koleksionisti nga fshati Shalës tregon se ka udhëtuar ne te gjithë vendin për objektet e rralla, te cilat i konsideron si kujtuese per te shkuarën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *