Subscribe

E lashë qytetin mbushur

plot me zogj të vrarë…

 

Këto ishin disa nga vargjet e këngës që shoqëroi homazhet në nderim të Françesk Radit. Dhembja ishte e madhe për bashkëshorten e tij dhe një nga zërat më të njohur të televizionit shqiptar, Tefta Radi.

 

Por, ajo preferon të kujtojë edhe në këtë përcjellje për në banesën e fundit, atë forcë që e mbante pranë tij. Të shumtë ishin  miqtë e kolegët që e nderuan kantautorin  në hollin e Radio Televizionit Shqiptar.

 

Dashamirës të Radit, e përcollën në mesditë nën tingujt e muzikës së tij e mes duartrokitjesh. Françesk Radi u nda nga jeta një ditë më parë, pas rëndimit të gjendjes shëndetësore për shkak të një trompoze.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *