Ndahet nga jeta në moshën 91-vjeçare shkrimtari i njohur, Nasho Jorgaqi.

 

Mësohet se ditën e nesërme do të mbahen homazhe në nder të tij nga ora 12:00 deri në 14:00, në Akademinë e Shkencave.

 

Nasho Jorgaqi lindi në vitin 1931 në Fier. Ai ishte shkrimtar, skenarist, hulumtues dhe studiues shqiptar, doktor i shkencave dhe titullar i njohur me titullin “Mjeshtër i Madh i Punës”.

 

Jorgaqi është autor botimesh letrare, skenarësh filmash, përkthimesh dhe botimesh shkencore.

 

Ndër veprimtaritë e tij mund të përmendim: Dashuria e Mimozës, Ëndrra dhe plagë, Tomka, Antologji e mendimit estetik shqiptar, Udhëtim me Fan Nolin, Larg dhe afër, Mërgata e qyqeve, Estetika e fjalës shqipe, Portrete dhe gjurmime

Leave a Reply

Your email address will not be published.