Pavarësisht nëse e bëni këtë në mëngjes apo në mbrëmje, dushi mund të relaksojë të gjithë dhe të çlodh mendjen dhe trupin.

Uji i ngrohtë ju josh për të qëndruar më gjatë në dush, por një ekspert ka paralajmëruar se ky mund të jetë një gabim.

Është shqetësuese fakti se të bësh një dush të gjatë jo vetëm që mund të rrisë faturën e ujit, por gjithashtu mund të përbëjë një rrezik për shëndetin.

“Sa më i gjatë të jetë dushi, aq më e madhe do të jetë lagështia në banjën tuaj, sikurse në mure, tavane dhe pllaka”, thotë eksperti i ngrohjes, Matthew Jenkins.

“Nëse banjës i mungon pastrimi i duhur i ajrit, lagështia e tepërt nga dushet më të gjata të nxehta mund të bllokohet brenda”, shton ai. Me kalimin e kohës, kjo mund të shkaktojë rritjen e mykut.

Myku më pas mund të çojë në bllokim të hundës, teshtitje, kollë, infeksione të frymëmarrjes dhe të përkeqësojë astmën ekzistuese dhe gjendjet alergjike.

“Zakonet e përditshme luajnë një rol të rëndësishëm në përhapjen e mykut në shtëpitë tona. Një kombinim i neglizhencës së ventilimit të duhur dhe zakoneve të pakujdesshme të përditshme mund të nxisin rritjen e mykut”, pohon Jenkins.

“Është thelbësore që pronarët e shtëpive të jenë të ndërgjegjshëm për zakonet e tyre të përditshme dhe të marrin masa proaktive për të zbutur nivelet e lagështisë. Duke inkurajuar ventilimin dhe duke mbajtur një mjedis pa rrëmujë, ne mund të zvogëlojmë rrezikun e infektimit të mykut”, ka theksuar ai tutje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *