Të gjithë në fëmijërinë tonë e kemi kënduar këngën “Hapa Dollapa” me tekst të Mjeshtrit të muzikës Jorgo Papingjit. I ftuar në një rrëfim ekskluziv në emisionin Vizioni I Pasdites në Vizion Plus , Papingji zbuloi identitetin e vajzës së cilës I është kushtuar kënga.

“Në grupin e fëmijëve, ishte edhe një vajze e cila ishte me epilepsy, ishte rrezuar . Fëmijët e donin, e mbanin, ajo ishte Ciljeta, sicc thuhet edhe në këngë mungon Ciljeta. Unë duke pasur marrëdhënie me ta dhe duke parë dëshirën e prindërve të cilet kishin qejf ta aktivizionin, krijova tekstin. Ajo vajza për fat të keq sot nuk jeton më. Gëzohej shumë se thoshte jam edhe unë atje prandaj ja vura mungon Çiljeta dhe pastaj aty e gjen Çiljetën. Po Çiljeta kur e dëgjonte këngën gëzohej dhe thoshte jam unë atje”,  përfundoi Jorgo Papingji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *