Kistet janë qeska të mbushura me lëngje që gjenden tek të dyja vezoret ose vetëm njëra. Shfaqja e tyre është shumë e zakontë pas menopauzës dhe thuajse 15% e femrave vuajnë nga ky problem që në të 40-at e tyre.
Kistet janë të padëmshme, por nëse ato janë patologjike mund të jenë kancerogjene.
Kistet ovariane nuk kanë nevojë për trajtim pasi zhduken vetë, por vlen të thuhet që gjatë kohës që një femër vuan nga këto të fundit ndjen shqetësime si:

 
Dhimbje gjatë seksit
Presioni në fshikëz ose rektum
Ndjesinë e të përzierës
Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës
Dhimbje para ose gjatë menstruacioneve
Fryrje barku
Për fat të mirë, falë disa përbërësve e kurave natyrale ju mund të zvogëloni madhësinë e cisteve dhe të lehtësoni simptomat.

 
Terapia e nxehtësisë
Vendosni një shishe të ngrohtë në zonën e barkut çdo mbrëmje për rreth 15 minuta.

 
Çaj bimor
Pirja e çajrave bimorë mund të ndihmojë në trajtimin e cisteve ovarian . Zgjidhja më e mirë është ajo e kamomilit, sepse ajo një efekt qetësues që jo vetëm ju çliron, por edhe lehtëson dhimbjen. Çaji gjithashtu mund të rregullojë ciklet e menstruacioneve të parregullta, sepse stimulon qarkullimin e gjakut.

 
Uthulla e mollës
Disa kiste ovare shkaktohen nga mungesa e kaliumit mineral. Uthulla e mollës është e pasur në kalium dhe pirja e një gote ujë ku keni tretur një lugë uhtull molle do të ndihmojë në kurimin e këtij problemi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *