Subscribe

13 Tetori për botën e kulturës nuk është thjesht një datë por ditëlindja e dy korifenjve të letrave Shqipe, Migjenit dhe Dritëro Agollit të cilët me vargjet e tyre sollën iluminimin dhe modernizimin në letërsi dhe shoqëri.

 

Studiues dhe të afërm kujtuan por edhe diskutuan për atë që duhet bërë më tepër për t’i njohur të plota veprat poetike.

 

Qasja filozofike nuk mungon në prozat e Migjenit ndërsa patriarku i letrave Dritëro Agolli vlerësohet për thjeshtësinë dhe thellësinë e vargut të tij.

 

Mbrëmja e gjatë kushtuar poeteve rikujtoi se revolucioni i ardhur përmes penës së shkrimtarëve ka lënë pas qasje autentike që i shërbejnë çdo kohe.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *