Po kërkoni të përfitoni sa më shumë nga kondicioneri juaj në konsumin më të ulët të mundshëm të energjisë? Ne renditëm pesë këshilla të dobishme si fillim. Në fillim gjërat e para: filloni duke zgjedhur kapacitetin e duhur të ajrit të kondicionuar për hapësirën tuaj.

1. Mbyllni dritaret dhe dyert
Gjithmonë mbyllini dritaret dhe dyert kur përdorni një kondicioner për ta mbajtur temperaturën e brendshme të qëndrueshme. Për shembull, sigurohuni që dera e banjës të jetë e mbyllur kur dikush bën dush për të shmangur hyrjen e ajrit të ngrohtë dhe të lagësht në dhomën me kondicioner.

2. Mbajeni temperaturën e vendosur të qëndrueshme
Disa njerëz e ndezin kondicionerin në mënyrën më agresive të ftohjes për të arritur rezultate të menjëhershme. Sidoqoftë, kjo është shumë rrallë mënyra më efikase për të përdorur njësinë tuaj. Përkundrazi, vendoseni njësinë tuaj në një temperaturë të qëndrueshme – për shembull 21°C. Kjo do të sigurojë një ambient të vazhdueshëm dhe komod në shtëpi, ndërsa e lejon kondicionerin tuaj të ruajë një temperaturë konstante pa pasur nevojë të punojë në maksimum.

3. Qëndroni një hap para nxehtësisë
Ndizeni kondicionerin tuaj para se të godasë nxehtësia. Në këtë mënyrë njësia nuk duhet të punojë aq shumë – duke ju kursyer shumë energji në planin afatgjatë. Përndryshe, përdorni një kohëmatës për ta aktivizuar njësinë pak para se të mbërrini: mënyra perfekte për të siguruar mbërritjen në shtëpi në temperaturën e përsosur.

4. Pastroni filtrat
Për ta mbajtur punën e kondicionerit tuaj të qetë dhe me efikasitet, është e rëndësishme të pastroni dhe mirëmbani filtrat të paktën një herë në vit. Në këtë mënyrë, ju mund ta mbani efikasitetin e njësisë në nivelin e saj të lartë.

5. Kujdesuni për njësinë tuaj të jashtme
Njësia e jashtme është zemra e sistemit të kondicionimit të ajrit, prandaj nuk duhet harruar. Sigurohuni që hyrja dhe dalja e ajrit të mos pengohen nga pengesat ose gjethet. Shikojeni njësinë tuaj para fillimit të sezonit të verës dhe dimrit për të siguruar funksionimin e saj optimal.

/vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *