Subscribe

Periudha e verës është shoqëruar me problematika të shumta në shëndetin e lëkurës te të gjitha moshat. Infeksionet në lëkurë dhe djegiet nga dielli janë disa nga patologjitë më të përhapura këtë sezon dhe duket se grupmosha më e prekur janë të vegjlit.

Rritjen e numrit të pacientëve me këto problematika, dermatologët e lidhin me numrin më të lartë të frekuentuesve të plazheve e pishinave, në krahasim me një vit

Mjeket përmendin rregullat që pushuesit duhet të ndjekin në mënyrë që të parandalojnë prekjen nga sëmundjet dermatologjike.

Dermatologët apelojnë për mosneglizhimin e kujdesit kryesisht gjatë kësaj periudhe, si dhe marrjen e trajtimit mjekësor që në shfaqjet e para të simptomave, për të parandaluar agravimin e sëmundjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *