Bardhësia e dhëmbëve është dhe dëshira e secilit nga ne. Shpesh ne gabojmë dhe procesin e larjes së dhëmbëve e bëjmë menjëherë pas ngrënies apo pasi kemi pirë diçka.

 

Por askush nuk e kishte menduar se kjo është një mënyrë shumë e dëmshme për dhëmbët tuaj.

 

Sipas një studimi të bërë së fundmi thuhet se duhet t’i lani dhëmbët të paktën 30 minuta pasi kemi konsumuar diçka.

 

Veçanërisht kërkohet t’i kushtohet vëmendje kur ju keni konsumuar ushqim që ka përmbajtje të lartë acidi. Ushqimet acidike, agrumet, pijet energjike dhe domatet mund të zbusin smaltin e dhëmbëve.

 

Duhet që gjithmonë të kemi parasysh se larja e dhëmbëve në këtë fazë mund të përshpejtojë efektin e acideve mbi smaltin tuaj dhe të dëmtojë shtresën nën të.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *