Kollitja e thatë është një problematikë e rrezikshme shëndetsore për shkak se shpesh është dhe shoqëruesi më i zakonshëm i kancerit të mushkërive, e njëjta vlen edhe për kollitjen e një skorbuti bronkial.

 

Kollitja në rrjedhën e infeksioneve të frymëmarrjes është e zakonshme, por nëse zgjat një muaj dhe më shumë se një i ftohtë, është e nevojshme të shkoni te mjeku.

 

 

Përveç infeksioneve virale, ajo gjithashtu mund të tregojë për sëmundjen malinje të mushkërive, tumorin kryesor të rrugëve të frymëmarrjes dhe është gjithashtu e rrezikshme për shkak të komplikimeve të mundshme, siç është shpërthimi i indeve të mushkërive dhe thyerja e brinjëve.

 

Përveç sekretimit, pacienti mund të nxjerrë gjak dhe qelb. Ky lloj i kollës gjithashtu mund të tregojë kancerin e mushkërive, por edhe tuberkulozin dhe lëngun pulmonar.

 

Nëse është e thatë ose produktive, çdo kollë duhet të ndiqet. Nëse vazhdon, zakonisht është e mjaftueshme që të ketë një radiografi për një diagnozë të vërtetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *