Dhimbja e kokës është një fenomen shumë i shpeshtë për të gjithë, ne e cilësojsojmë shpesh atë si një gjë të zakonshme që na ndodh për shkak të lodhjes së tepërt.

 

Asnjëherë nuk duhet ta nënvlersojmë një gjë të tillë, pasi në disa raste ajo mund të jetë paralajmërim për një problem më të rëndë shëndetsor.

 

Më poshtë keni diçka që duhet mbajtur mend kur herën tjetër do të iu dhemb koka, se nga shkaktohet ajo.

 

Dhimbja më e zakonshme e kokës është nga tensioni, sinusi ose edhe migrena.

 

Njerëzit që janë këto probleme fillimisht përballen me dhimbje të lehta, më pas ajo vjen duke u rënduar.

 

Ajo mund të jetë njoftim i një sulmi, aneurizëm, tumor apo gjakderdhje në tru. Kjo nënkupton se arteritet dhe venat tuaja nuk janë duke funksionuar si duhet.

 

Pra, kur ato shpeshtohen bëhen të padurueshme, apo vijnë papritur, p.sh. brenda 60 sekondave kjo është shenjë se jeni pran gjakderdhjes në tru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *