Spanja ka bërë të detyrueshme maskat mbrojtëse edhe në ambiente të hapura, pasi po sheh me shqetësim një valë të re të infektimeve me koronavirus, me variantin Omicron.

 

Kryeministri, Pedro Sanchez ha se Spanja do të luftojë edhe shpërndarjen e Omicronit me një shtysë për marrjen e vaksinave përforcuese.

 

Katalonia ndërkohë po ndërmerr një qasje më të ashpër se pjesa e tjetër e shtetit. Rajoni, i cili përfshin Barcelonën, njoftoi mbylljen e bareve, klubeve dhe diskotekave këtë javë, si dhe një izolim nga ora një deri në gjashtë të mëngjesit.

 

Këto masa do të hyjnë në fuqi të premten(24 dhjetor) dhe fillimisht do të zgjasin 15 ditë. Në të gjithë Spanjën, numri i infeksioneve të reja është rritur shumë .

 

Megjithatë, për shkak të shkallës së vaksinimit prej më shumë se 80 për qind, shumë prej të infektuarve shfaqin simptoma të lehta dhe spitalet nuk janë mbingarkuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *