Dorëheqje surprizë për kryeministren skoceze, njëkohësisht lidere e partisë pro pavarësisë, SNP, Nicola Sturgeon.

 

Pritet që ajo të japë edhe një konferencë shtypi në Edinburg.

 

 

Sipas një burimi pranë saj, cituar nga BBC, Sturgeon është thjesht e lodhur dhe nuk mund ta durojë më shumë përgjegjësinë politike që ka mbajtur prej disa kohësh.

 

 

Në detyrë që nga viti 2014, kur mori detyrën, ajo mbeti e pasfiduar në krye të nacionalistëve të SNP-së gati një dekadë.

 

 

Dalja e saj nga skena, megjithatë, është pjesë e një ndryshimi të gardës më të gjerë brenda partisë, tashmë të shënuar kohët e fundit nga dorëheqja dhe zëvendësimi i Ian Blackford si udhëheqës i grupit në Dhomën e Komuneve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *