Subscribe

Kryeministri i Çekisë, Andrej Babis është personi i parë në këtë vend që vaksinohet kundër koronavirusit.

“Vaksina, e cila erdhi nga BE-ja ditën e djeshime është një shpresë, një shpresë që do të na rikthejë në jetën normale”, tha Babis.

Ai u shpreh se vendi ka porositur në total 15.9 milionë vaksina kundër COVID.

Emilie Repikova, 95 vjeçe, një veterane e Luftës së Dytë Botërore, ishte gjithashtu një nga të parat që u vaksinua, menjëherë pas Babis.

Për të frenuar përhapjen e koronavirusit, Çekia mbylli dyqanet dhe shërbimet jo dhe aq thelbësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *