Një profesor i Drejtësisë në Universitetin Cingua u arrestua nga autoritetet në Kinë, pasi publikimit të një eseje, përmes së cilës kritikonte presidentin Xi Jinping për ndërmarrjen e masave të qeverisë në luftën kundër koronavirusit.

Kritiku i qeverisë i arrestuar u kap në banesën e tij, në një periferi të Pekinit. Arrestimi u bë publike dhe u rrëfye nga vetë miqtë e tij, të cilët njoftuan për këtë rast agjencitë botërore.

Në ese, ai akuzoi qeverinë për mashtrim dhe censurim lidhur me përhapjen e koronavirusit në Kinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *