Prokuroria e Përgjithshme publikoi raportin mbi gjendjen e kriminalitetit për vitin 2015. Sipas dokumentit 295 faqesh, gjatë vitit që lamë pas, vërehet rritje e numrit të çështjeve të hetuara për veprat korruptive me 49 %. Organi i akuzës rendit dhe rritjen e procedime per pastrimin e parave dhe trafikun e lëndëve narkotike. Gjatë vitit te kaluar, Prokuroria ka synuar ashpërsim të politikës së dënimit për armëmbajtjen pa leje. Raporti nënvizon se në 83 perqind të kërkesave dënimi i kërkuar ka qenë me burg. Një tjetër pikë janë dhe krimet kundër jetës. Sipas Prokurorisë, në vitin 2015, numri i procedimeve për krimet kundër jetës të kryera me dashje, ka pësuar një ulje prej 21,5 % në krahasim me vitin 2014. Tendencë në ulje vërehet edhe për veprën penale të vrasjes, për shkak të marrëdhënieve familjare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *