Qindra besimtare ortodoks te qytetit te Korçës, kremtuan te premten e zezë. E premtja para Pashkës, shënon ditën e kryqëzimit të Krishtit dhe vuajtjeve të tij me kryqin mbi shpinë,

 

Në sheshin para katedrales “Ngjallja e Krishtit” janë bashkuar epitafet e dhjetë kishave, të cilët më pas, të shoqëruar nga besimtarë, kanë përshkuar bulevardin “Shën Gjergji”, për të ndaluar në hyrje të parkut “Rinia”.

 

Procesioni u mbajt nga Mitropoliti i Korçës, Voskopojës dhe gjithë juglindjes Imzot Johani.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *