Jemi në sezon veror dhe plazhi është destinacioni i preferuar më shumë prej nesh.

Një nga problemet që shfaqen në këtë periudhë janë rrezet e dëmshme të diellit. Të gjithë përpiqemi të jemi të mbrojtur mjaftueshëm kur jemi buzë detit.

Por sipas një studimi, vetëm kremi kundra diellit, nuk është i mjaftueshëm për të penguar rrezet që shkaktojnë edhe kancerin e lëkurës.

Sipas kërkimit të shkencëtarëve britanikë, kremi duhet të kombinohet edhe me mënyra të tjera, si mbajtja e kapeleve apo qëndrimi në hije, sidomos në oraret e pikut.

Mos marrja e këtyre masave bën që rrezet ultra vjollcë të depërtojnë në lëkurën tonë dhe qelizat të preken nga kanceri./ Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *