Kreditë e këqija jane sfida dhe problemi kryesor  i sistemit bankar. Guvernatori Genti Sejko tha se janë marre masa qe kjo çështje te adresohet, por serish ka shume pune per te bere. Banka e Shqipërisë zhvilloi konferencën per “përafrimin e politikes monetare me politikat fiskale”. Ne fjalën e tij guvernatori tha se ekonomia është ne trendin e saj pozitiv.  I pranishëm ne kete aktivitet ishte edhe kryeministri Edi Rama, i cili tha se tashme politikat fiskale janë te konsoliduara, fakt ky qe i jep te drejte qeverise te rrisë pagat dhe pensionet me 100 mln dollarë. Per kreun e qeverise rritja ekonomike per vitin qe vjen do te arrije ne kufirin prej 4 perqind. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *