Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi në detyre gjyqtaren e Lezhës Elsa Ulliri.

 

Vendimi u dha të enjten nga trupa gjykuese e KPK me kyesues Roland Ilia, anëtare Pamela Qirko dhe relatore Etleda Çiftja.Gjatë seances dëgjimore të zhvilluar të marten, komisioni nuk evidentoi probleme, me pasurinë, pastërtinë e figures dhe profesionalizimin e Elsa Ullirit, e cila është një gjyqtare me mjaft eksperience në sistemin e drejtësisë.

 

Ajo ka përfunduar shkollën e magjistraturës në vitin 2014-të, ndërsa stazhin profesional e ka kryer në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë dhe më pas në vitin 2015-të më dekretin nr.8353 datë 21 tetor te vitit 2013 është emëruar gjyqtare në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Lezhë.

 

Për tre vite Elsa Ulliri ka mbajtur detyren e zëvendeskryatares të kësaj gjykate, ndërsa emri i saj u lakua në media për refuzimin e kerkeses së lirimit me kusht të një të dënuari për trafik droge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.