Koreja Veriore ka testuar një raketë të ndaluar interkontinentiale për herë të parë prej vitit 2017, sipas Koresë Jugore.

 

Raketa, e cila ka rënë në ujërat e Japonisë, ka fluturuar më shumë se një orë dhe ka arritur një lartësi prej më shumë se 6,000 kilometrash.

 

Zyrtarët japonezë kanë vlerësuar se raketa ka arritur një distancë prej 1,100 kilometrash – çka nënkupton se në teori mund të arrijë në Shtetet e Bashkuara.

 

Në javët e fundit, ky shtet ka testuar një mori raketash, duke përfshirë disa që Shtetet e Bashkuara dhe Koreja Jugore kanë vlerësuar se kanë qenë testime të sistemeve interkontinentale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *