Subscribe

Ka nisur ne qarkun e Korçës vaksinimi i bagëtive kundër sëmundjes dermatoza nodulare qe prek kryesisht gjedhin dhe po dëmton rende blegtoret e zonës. Zyrtare te Drejtorisë së Bujqësisë thane se puna do te fokusohet ne fillim tek fermat e mëdha e me pas ne çdo fshat te qarkut. Pas kryerjes se vaksinimit do te ketë edhe një monitorim te kafshëve nga 9 veterinere të cilët do te mbledhin te dhënat e nevojshme: Dermatoza Nodulare është prezent ne vendin tone prej me tepër së dy javësh, duke krijuar probleme për kafshët shtëpiake. Ne shume zona autoritetet kane urdhëruar mbylljen e tregut te shitjes se mishit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.