Subscribe

Në prag të përfundimit të ndërtimit të Muzeut të Artit Mesjetar 1300 ikona nga fondi i tij janë të dëmtuar. Transportimi i tyre në godinën e re ka zbuluar problematikën e 1300 ikonave nga fondi total prej 8000 të tillash që janë në këtë muze. Specialistë të restaurimit pohojnë se pas evidentimit ka nisur edhe procesi i konsolidimit për të mos lejuar dëmtimin e tyre të mëtejshëm. Muzeu i Artit Mesjetar pritet të hapë dyert në shtator të këtij viti për t’u bërë plotësisht i aksesueshëm për qytetarët dhe vizitoret vendas e të huaj. Por sipas specialistëve per shpëtimin e ikonave të dëmtuara do të duhen te paketën dy vite.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *