Shteti Islamik vazhdon propagandën ne internet per luftëtaret e tij qe pas vdekjes i konsideron heronj. Ne revistën xhihadiste “Dabiq” u publikua lajmi qe konfirmon vrasjen e nje prej emrave me te njohur te ISIS, Xhon Xhihadisti. Personi i cili eshte përgjegjës per disa ekzekutime makabre me prerje koke te gazetareve dhe punonjësve sociale, mbeti i vrare gjate nje sulmi me dron ne muajin nëntor ne qytetin sirian Raka. Përveç lajmit te vdekjes te shoqëruar edhe me detaje per figurën e tij, ne revistën online ISIS, i ka kushtuar gjithashtu thuajse 60 faqe sulmeve te militanteve gjate muajve te fundit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *